zondag 21 november 2010

Gardameer-vrienden op Facebook



Gardameer-Nu en Gardafriends zijn twee van de belangrijkste websites over het Gardameer voor Nederlandse en Belgische bezoekers. Zij hebben de handen ineen geslagen om te komen tot een 'community' van Gardameer-liefhebbers.

Op de websites wordt zoveel mogelijk informatie gegeven over alles wat er bij Gardameer te zien, te doen en te beleven is. Via Twitter en blogs houden zij mensen met interesse voor het Gardameer op de hoogte van tips, actuele nieuwtjes, foto's en video's.

De twitters, @gardameeritalie en @italiaansemeren, hebben inmiddels samen zo'n 1200 volgers. De blogs, gardameer-vakantie.blogspot en gardameer.blogspot trekken duizenden bezoekers per maand. Voor de liefhebbers is er ook een gratis maandelijkse nieuwsbrief die vol staat met leuke tips en nieuwtjes over het Gardameer.

Er wordt ook hard gewerkt aan een versie van de sites speciaal voor de mobiele telefoon: gardameer.me

Op Youtube hebben Gardameer-Nu en Gardafriends twee kanalen waar je leuke films over het Gardameer kunt bekijken: Gardafriends en Vakantiebestemming.

En nu is er ook op Facebook een speciale pagina waar mensen hun passie voor het Lago di Garda kunnen delen met vrienden. Vragen, ervaringen, tips, foto's en video's kun je hier delen met andere Gardameer-liefhebbers.
Neem eens een kijkje op de Facebook-pagina van Gardafriends en meld je ook aan als vriend!

zondag 14 november 2010

Kerstmarkten bij het Gardameer

Het Gardameer in Italie staat in de laatste weken van het jaar in het teken van de kerst. Vanaf 19 november tot begin januari worden in een groot aantal plaatsen sfeervolle en drukbezochte kerstmarkten gehouden.

Op 19 november starten de grote kerstmarkten in Arco en Garda. In het dorpje Bolognano bij Arco kun je door mooi verlichte straten en steegjes 50 verschillende kerststallen bezoeken. Riva del Garda herbergt vanaf 4 december het Huis van de Kerstman, het centrum van de stad is van 30 november tot 6 januari in kerstsfeer.

Overzicht kerstmarkten bij het Gardameer:
- Arco: kerstmarkt in het centrum met ruim 40 kraampjes met kunstnijverheid en lokale specialiteiten van 19 november tot 23 december. In november op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. In december de hele week. 7 December vuurwerk bij de burcht van Arco.
- Garda: kerstmarkt onder het thema 'Kerstmis onder de olijfbomen' van 20 november tot 6 januari 2011.
- (Canale di) Tenno: kerstmarkt van 4 december tot 6 januari, op 24 en 26 december een levende kerststal.
- Torbole-Nago: gastronomisch feest in kerstsfeer in Torbole op 11 en 18 december. In Nago is er op 19 december een culinaire tocht door de straatjes van het dorp.
- Riva del Garda: kerstmarkt en optredens van 30 november tot 6 januari 2011. De burcht Rocca wordt vanaf 4 december omgetoverd in een sprookjeswereld en het Huis van de Kerstman.
- Malcesine: kerstmarkt, markt van de elfjes, in het historisch centrum van Malcesine tijdens alle weekenden in december. Het kasteel is ingericht als het Kasteel van de Kerstman.
- Bardolino: kerstmarkt van 6 december tot 6 januari 2011.
- Peschiera del Garda, kerstmarkt van 1 december tot 6 januari 2011.
- Bolognano di Arco: bewoners stellen in de straten van het dorpje 50 verschillende kerststallen tentoon, van 12 december tot 6 januari 2011.
- Dro: van 11 tot 24 december vind je hier de 'Fabriek van de Kerstman' en een kleine kerstmarkt.

Bekijk de beelden van het Huis van de Kerstman in Riva del Garda:

dinsdag 9 november 2010

Halve marathon bij het Gardameer

Zondag 14 november wordt bij het Gardameer in Italië de halve marathon van Garda Trentino gehouden.

De mooie route voert de lopers van de start op de Piazza Garibaldi in Riva del Garda via het historische centrum van Arco langs de rivier de Sarca naar Torbole-Nago en langs de oevers van het Gardameer terug naar de finish op de Piazza 3 Novembre in Riva del Garda.
Deelnamekosten bedragen € 25,-, de start is om 10 uur.

Bekijk de beelden van de start in 2009:

donderdag 4 november 2010

Pechvakantie bij het Gardameer voor Marco Borsato

Wat een fantastisch feestweekend bij het Gardameer had moeten worden voor Marco Borsato en zijn familie is op een kleine ramp uitgelopen. De Borsato’s hadden besloten om de 65ste verjaardag van moeder Mary op een bijzondere manier te vieren met een spetterende familiebijeenkomst aan het Gardameer.

De ellende voor Mary en Marco, Leontien en de kinderen begon afgelopen vrijdag al op Schiphol door een vertraging van maar liefst acht uur. Eenmaal in Italië aangekomen, waren de gereserveerde auto’s al aan andere mensen verhuurd en moesten familieleden het gezin komen ophalen.

Na een weekend met alleen maar regen, eindigde de familie de vakantie met een gezamenlijk diner in een restaurant. Ondertussen werden de auto’s opengebroken. Na het etentje waren alle koffers verdwenen...
(bron: Shownieuws)