vrijdag 29 april 2011

Wijnpakket Gardameer


Ook in de maand mei wordt onder de aanmelders voor de gratis nieuwsbrief van Gardameer-Nu en Gardafriends weer een wijnpakket verloot met 3 prachtige flessen wijn uit de omgeving van het Gardameer.

Het wijnpakket is beschikbaar gesteld door Vini del Mondo, importeur van Italiaanse wijnen en delicatessen. Vini del Mondo importeert wijn, destillaten en likeuren uit het hogere segment uit Italië van voornamelijk kleine, onbekende producenten. Wijnmakers die regionaal tot de top behoren maar niet bekend zijn omdat ze geen grote marketingbudgetten hebben.

In mei komen de wijnen uit Franciacorta, Valpolicella en Bardolino. Uit Franciacorta: het wijnhuis La Montina met de Franciacorta Brut, uit Valpolicella het wijnhuis Pietro Zardini met de Valpolicella Classico en uit Bardolino het wijnhuis Valetti met de Chiaretto

Meld je hier aan voor de nieuwsbrief en maak kans op dit heerlijke wijnpakket!

donderdag 28 april 2011

Lekker eten bij het Gardameer


Ben je komende week bij het Gardameer in de buurt van Toscolano Maderno? Dan moet je beslist eens gaan eten bij een van de deelnemende restaurants aan Garda con Gusto !
Een culinair evenement van 29 april tot 8 mei, waarbij 9 restaurants in Toscolano Maderno een menu aanbieden met uitsluitend regionale producten.

Vis uit het Gardameer, olijfolie, kaas en wijn uit de streek, polenta en uiteraard gerechten met limone (citroenen) waar deze omgeving bekend om is.
Vorig jaar hebben we zelf 2 restaurants geprobeerd en genoten van een aantal heerlijke en verrassende gerechten. Een absolute aanrader!
Voor 30 euro heb je een 4-gangen diner, inclusief wijn, water en koffie.

Een overzicht van de deelnemende restaurants:

La Bussola
Piazza San Marco - Toscolano Maderno

Hotel Ristorante Belvedere
Via Maclino, 6 - Toscolano Maderno

La Tana
Via Aquilani, 14 - Toscolano Maderno

La Cascina del Garda
Via S.Ambrogio, 24

Il Cortiletto
V. Fratelli Bianchi, 1, Toscolano-Maderno

Albergo San Marco/Ristorante il Moro
Piazza San Marco, 5 - Toscolano Maderno

Osteria Boccondivino
Via Cavour, 71 - Toscolano Maderno

Rustichel
Via Montemaderno, 39 - Toscolano Maderno

Lido Azzurro
Lungolago Zanardelli, 44 - Toscolano Maderno

Zie ook: Eten en drinken bij het Gardameer

dinsdag 26 april 2011

Bikefestival Gardameer

Mountainbike-liefhebbers die tijdens de meivakantie richting Gardameer gaan kunnen komend weekend hun hart ophalen op het Sympatex Bike Festival in Riva del Garda.
In en rondom het Congrespaleis aan de oevers van het meer vindt drie dagen lang (van 29 april t/m 1 mei) een van de grootste Bike Festivals van Europa plaats. Traditioneel de start van het mountainbike-seizoen.

Het Sympatex Bike Festival is een van de grootste van Europa en trekt meer dan 15.000 bezoekers. Op het programma staan een beurs en expositie met 120 exposanten en alle nieuwigheden, trends en ontwikkelingen. Testen van de nieuwste fietsen van de beste fabrikanten en optredens en demonstraties door enkele grote sterren uit de MTB-wereld.

Er is ook aandacht voor downhill en freeride. Centrale locatie is Riva del Garda, maar er zijn ook wedstrijden op trajecten van verschillende zwaarte bij het Gardameer, in een van de mooiste mountainbike-gebieden van Europa!

Bekijk de video van het Bikefestival van 2010.

Website Sympatex Bike Festival


Gerelateerde artikelen:
Mountainbiken bij het Gardameer

Mountainbiken met 30% korting!

woensdag 20 april 2011

Campinglife Magazine


In het nieuwe nummer van Campinglife Magazine, dat nu in de winkels ligt, aandacht voor de wijze waarop twee van de belangrijkste websites over het Gardameer bezig zijn een 'community' te maken waar alle Gardameer-liefhebbers terecht kunnen voor informatie, leuke tips, foto's en video's.

De sites van Gardameer-Nu.nl en Gardafriends.com geven informatie over alles wat er te zien, te doen en te beleven is bij het Gardameer.
De up-to-date agenda, twitter en blogs houden je op de hoogte van actueel nieuws en tips.

Daarnaast is er de Facebook-pagina van Gardafriends waar je terecht kunt voor vragen, reacties, tips, foto's en video's.
Als je fan wordt van deze pagina heb je ook recht op allerlei leuke kortingen bij het Gardameer!

woensdag 13 april 2011

Wijnpakket Gardameer

Ook in april en mei wordt er weer een wijnpakket verloot onder degenen die zich aanmelden voor de nieuwsbrief over het Gardameer van Gardameer-Nu en Gardafriends.

Het wijnpakket is beschikbaar gesteld door Vini del Mondo, importeur van Italiaanse wijnen en delicatessen. Vini del Mondo importeert wijn, destillaten en likeuren uit het hogere segment uit Italië van voornamelijk kleine, onbekende producenten. Wijnmakers die regionaal tot de top behoren maar niet bekend zijn omdat ze geen grote marketingbudgetten hebben.

Het wijnpakket voor de maanden april en mei bestaat uit 3 heerlijke wijnen uit de omgeving van het Gardameer. Uit Franciacorta: het wijnhuis La Montina met de Franciacorta Brut, uit Valpolicella het wijnhuis Pietro Zardini met de Valpolicella Classico en uit Bardolino het wijnhuis Valetti met de Chiaretto.

Meld je aan voor de nieuwsbrief en maak kans op dit heerlijke wijnpakket!

maandag 11 april 2011

Voorjaar bij het Gardameer

Het voorjaar is bij het Gardameer de tijd van prachtig bloeiende bloemen, planten en bomen. Krokussen, mimosa, forsythia, de bloesem van de perzikbomen en het schitterende wit van de kersenbomen.
Ook de botanische tuinen en parken zijn de komende maanden op hun mooist.

De bekende tuinen en parken zijn vooral Parco Sigurta in Valeggio sul Mincio en de Botanische tuin van André Heller in Gardone Riviera.
In Parco Sigurta staan deze weken niet minder 650.000 tulpen in allerlei kleuren in bloei, vanaf eind april gevolgd door de irissen.
In de tuin van André Heller zijn de krokussen en narcissen inmiddels opgevolgd door de tulpen en de bloei van de citroenen- en sinaasappelbomen. Vanaf eind april zie je de clematis en blauwe regen.

Enkele minder bekende tuinen zijn de botanische tuin van Arco, Parco Arciducale, onderaan de burcht van Arco. Hier vind je een verzameling van de meest bijzondere bloemen en planten bij het Gardameer.
Ook de botanische tuin op de Monte Baldo is een bezoek waard. Hier vind je de belangrijkste vertegenwoordigers van de bergflora rond het Gardameer. De tuin op 1200 meter hoogte gaat echter pas in mei open.

Bekijk de video van de botanische tuin van Andre Heller.

Voor meer informatie zie: Parken en tuinen bij het Gardameer

vrijdag 8 april 2011

Pasen bij het Gardameer


Pasen is een van de belangrijkste feesten in Italië en wordt ook bij het Gardameer uitgebreid gevierd. Anders als bij ons kennen ze in Italië geen paashaas of bont gekleurde eieren. Echter wel chocolade-eieren, van klein tot supergroot en bont versierd, soms gevuld met allerlei verrassingen en lekkernijen. De 'Colomba Pasquale', een koek in de vorm van een duif, hoort ook tot de traditie.

Op Paaszondag kun je in veel plaatsen 's avonds een Paasconcert bezoeken, zoals bijvoorbeeld in Arco en Limone sul Garda.

Andere activiteiten tijdens de Paasdagen bij het Gardameer:

Pasqua Musicale Arcense - reeks concerten in het teken van Pasen op 24 april in Arco, vanaf 16.00 uur. De kerken Trinita, Collegiata en het Casino zijn de belangrijkste lokaties.

Via Crucis in Brenzone en Limone sul Garda, nabootsing van de Kruisweg van Christus op Goede Vrijdag (22 april). In Brenzone gebeurt dat door acteurs, en dat levert een bijzonder mooi schouwspel op. De processie start om 20.15 uur in de kerk van Castelletto di Brenzone, gaat door het historisch centrum van dit plaatsje aan het Gardameer en trekt dan vervolgens door olijfgaarden de bergen in naar het dorpje Biasa.

Settimana Pasquale - Viering van de Paasweek in Bardolino met allerlei activiteiten en een markt langs de oeverpromenade met wijn, olijfolie en regionale specialiteiten.
Paasmaandag is er in de olijfgaarden bij Campo (Brenzone) een feest met gratis spaghetti, polenta met worst en wijn uit Bardolino.

Gerelateerde artikelen: Agenda Gardameer

dinsdag 5 april 2011

Wijnbeurs Vinitaly in Verona

In Verona, dichtbij het Gardameer, vindt vanaf donderdag 7 april vijf dagen lang de wijnbeurs Vinitaly plaats. Vinitaly is de grootste wijnbeurs van Italië en een van de grootste van Europa.

Ruim 4200 standhouders presenteren duizenden wijnen uit de hele wereld, waaronder een groot aantal topwijnen. Tevens is er aandacht voor trends en nieuwe technologieën in de wijnbouw. De beurs is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.30 uur.

In de stad Verona wordt van 7 tot en met 11 april in het Palazzo della Gran Guardia het evnement 'Vinitaly for you' gehouden. Tussen 18 en 24 uur kun je daar terecht voor wijnproeverijen, muziek en entertainment. De entree is 12 euro, daarvoor krijg je een wijnglas en kun je 5 verschillende wijnen proberen.

Tegelijkertijd vinden in het beursgebouw van Verona ook de beurzen SOL 2011 (over olijfolie) en Enolitech 2011 (over wijnbouw en olijfolie-produktie) plaats.

Gerelateerde artikelen: Eten en drinken bij het Gardameer

Bekijk een impressie van Vinitaly in 2010: