vrijdag 26 maart 2010

Pasen bij het Gardameer

Pasen is bij het Gardameer de tijd dat er een einde komt aan de 'winterslaap'. De natuur en de plaatsjes rond het meer worden wakker en maken zich op voor de start van het toeristenseizoen!
Pasen is in Italië nog altijd een belangrijk feest. Ze kennen geen paashaas of bont gekleurde eieren, wel chocolade-eieren, van klein tot supergroot en bont versierd, en de 'Colomba Pasquale', een koek in de vorm van een duif.

Activiteiten tijdens de Paasdagen bij het Gardameer:
Pasqua Musicale Arcense - reeks concerten in het teken van Pasen van 21 maart tot 5 april in Arco. De kerken Trinita en Collegiata zijn de belangrijkste lokaties.

Via Crucis in Brenzone en Limone sul Garda, nabootsing van de Kruisweg van Christus op Goede Vrijdag (2 april). In Brenzone gebeurt dat door acteurs, en dat levert een bijzonder mooi schouwspel op. De processie start om 20.15 uur in de kerk van Castelletto di Brenzone, gaat door het historisch centrum van dit plaatsje aan het Gardameer en trekt dan vervolgens door olijfgaarden de bergen in naar het dorpje Biasa.

Paasconcerten op Paaszondag (4 april) 's avonds in Arco, Limone sul Garda en Tignale

Settimana Pasquale - Viering van de Paasweek in Bardolino met allerlei activiteiten en een markt langs de
oeverpromenade met wijn, olijfolie en regionale specialiteiten. Paasmaandag is er in de olijfgaarden bij Campo (Brenzone) een feest met gratis spaghetti, polenta met wordt en wijn uit Bardolino.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten