woensdag 14 juli 2010

Nederlanders bij het Gardameer


Bij het Gardameer tref je niet alleen duizenden Nederlanders die er op vakantie gaan, maar ook een groep landgenoten die daar wonen en werken. En dat zijn er best veel! Getrouwd met een Italiaan(se) of als Nederlands stel runnen ze een restaurant of bar, werken op een camping of in een hotel, geven les in Italiaans, surfen, yoga, enz.

Dit keer besteden we aandacht aan Pascal en Vanessa. Twee jonge vrouwen uit Den Haag die sinds enkele jaren in Italië wonen. Begonnen met seizoenswerk op een camping, maar nu eigenaar van twee bedrijven.
Tiamoweddings, een bureau gespecialiseerd in het organiseren van bruiloften aan het Gardameer, en Corona Eventi, een evenementenbureau. "Het Gardameer is als trouwlocatie bij Nederlandse stelletjes sterk in opkomst. En wij weten natuurlijk alle mooie locaties hier", zo vertelt Vanessa.

"Met Corona Eventi organiseren wij allerlei evenementen bij het Gardameer voor Nederlandse toeristen. Zoals Hollandse avonden en Nederlandse dj's in discotheken. Verder verhuren wij fietsen, regelen accommodaties, organiseren bedrijfsuitjes en regelen vervoer van en naar de vliegvelden in de omgeving van het Gardameer."
Pascal en Vanessa hebben hun kantoor in Fumane en wonen bij het meer. Zij hebben nog plannen en ideëen genoeg, maar voorlopig is het hoogseizoen bij het Gardameer en hebben ze het hartstikke druk!

Lees hier meer over Pascal en Vanessa en hun bedrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten