dinsdag 10 augustus 2010

Kitesurfen op het Gardameer

Het noorden van het Gardameer is populair bij windsurfers en zeilers vanwege de gunstige winden. De noordwind Vento (of Peler) en de zuidenwind Ora zorgen respectievelijk 'smorgens en 'smiddags voor constante winden die van het Gardameer een paradijs voor surfers en zeilers maakt.

De laatste jaren is ook het kitesurfen sterk in opmars. De watersport met de spectaculaire sprongen staand op een kleine surfplank hangend aan een kite (vlieger) kan beoefend worden bij Brenzone, Malcesine en Limone. Daar bevinden zich ook kitesurfscholen.

Kijk voor alle informatie over windsurfen en kitesurfen op het Gardameer, de beste surfspots en de mogelijkheden tot het volgen van cursussen op de surfpagina van Gardameer-Nu.

Bekijk ook de videobeelden van New School Kitesurfing in Brenzone:

3 opmerkingen:

 1. Bij Limone aan het Gardameer is de Nederlandse kitesurf school Wind Riders gevestigd. Geopend vanaf 1 april tot en met eind October.

  Kiten wordt gedaan vanaf bootjes. Beginners leren zo veilig het kiten en gevorderderen worden naar het de kitespot gevaren.

  Het Gardameer kent 2 winden: De Peler en de Ora. De peler waait 's morgens vroeg erg sterk. Je kite er met een kleine kite tussen de 5 en 9 meter. De Ora is een stuk zwakker, 's middags kite je met een 10 a 14 meter kite.

  Meer info vind je op www.windriders.eu

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Waarschuwing: in de provincie Trentino (regio Riva/Torbole), is kiten NIET toegestaan.

  Er zijn wat uitzonderingen op die algemene regel, maar in praktijk zie je er bijna nooit een kiter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Waarschuwing: in de provincie Trentino (regio Riva/Torbole), is kiten NIET toegestaan.

  Er zijn wat uitzonderingen op die algemene regel, maar in praktijk zie je er bijna nooit een kiter.

  BeantwoordenVerwijderen