zaterdag 30 juli 2011

Kunstweek Toscolano Maderno

Zondag 31 juli start de Cecina Kunstweek in Tocolano Maderno bij het Gardameer. Het is voor de 21e maal dat deze kunstmanifestatie in Toscolano wordt gehouden, dit jaar is het thema 'Multi Culture, Multi Colori'. De tentoonstelling laat werk zien van 20 internationaal bekende kunstenaars. Behalve schilderkunst en beeldhouwwerk is er ook aandacht voor digitale kunst en installaties van kunstenaars.

De Kunstweek duurt tot en met 7 augustus en vindt plaats in het prachtige Valle delle Cartiere. Een dal vlakbij Toscolano waar vroeger de papierindustrie hoogtij vierde. Recentelijk zijn er enkele oude papiermolens in oude glorie hersteld. De exposities vinden plaats in het museum "Centro die Eccellenza", waar je de geschiedenis van de papierindustrie bij het Gardameer kunt zien. De entree voor het museum (5 euro) geldt tevens voor de expositie van de Kunstweek.

Elke avond is er een cultureel programma van 21 tot 24 uur met muziek, dans en theater, waarbij iedere avond een ander land het programma verzorgt. Hiervoor is de entree gratis. Dinsdag 2 augustus verzorgt Nederland het programma. Vanuit Maderno vertrekt er elke avond (20.30 uur) een shuttlebus naar het Valle delle Cartiere, om 23.30 uur rijdt de bus terug.

Bekijk het programma van de Cecina Kunstweek

Gerelateerde artikelen: Valle delle Cartiere

Geen opmerkingen:

Een reactie posten