donderdag 13 oktober 2011

BikeXtreme bij het Gardameer

Liefhebbers van extreme sporten kunnen zondag 16 oktober terecht bij BikeXtreme en Skyrunning in de omgeving van Limone sul Garda aan het Gardameer. BikeXtreme wordt voor de 21e keer gehouden en is een loodzware bergtocht voor mountainbikers. Skyrunning vindt voor het eerst keer plaats en is een bergloop over 23,5 kilometer.

BikeXtreme is een van de oudste en meest gerenommeerde bergfietsraces van Europa. De zware mountainbike-tocht over 40 kilometer start zondag om 10 uur op de boulevard van Limone sul Garda. De eerste tien kilometer kunnen de fietsers zich warm rijden over het parcours langs het Gardameer naar Riva del Garda. Van daaruit gaat het via de oude Ponale-route bergop in de richting van de Ledro-vallei. Je passeert op de route met steile beklimmingen, haarspeldbochten en spectaculaire afdalingen de schilderachtige dorpjes van Biacesa, Prè, Legòs en Molina in Val di Ledro.

Na een korte rit langs de oever van het Ledromeer worden de atleten geconfronteerd met een lange rit bergop naar Cima Coppi ook wel bekend als Bocca dei Fortini, op 1245 meter boven de zeespiegel. Het uitzicht vanaf daar is prachtig, met Limone sul Garda en het Gardameer aan de ene kant en de Val di Ledro aan de andere kant. Er volgt een moeilijk stuk met veel beklimmingen en afdalingen. De tocht gaat langs de Baita Bonaventura Segala Alpine Hut en de Alpine kapel van Saint Giovanni Nepomuceno naar Passo Guil, Passo Rocchetta, de vallei van Nembra en dan weer Passo Guil. Hier wacht de mountainbikers het laatste, zeer spectaculaire stuk: een downhill langs een helling van 30% (!) brengt de renners terug naar de finish in Limone sul Garda.

De deelnemers aan het Skyrunning-evenement krijgen ook een loodzwaar parcours voorgespiegeld. Zij lopen een afstand van 23,5 kilometer door de heuvels en bergen bij Limone sul Garda, met niet minder dan 2250 hoogtemeters! Zij passeren onder andere de toppen van de Monte Guil (1322 mtr), Monte Carone (1621 mtr) en Monte Traversole (1441 mtr.). Prachtige uitzichten, unieke landschappen, ongerepte natuur en een bijzonder technisch parcours maken dit evenement tot een ongekende beleving. De start van deze race is om 9 uur op de boulevard van Limone sul Garda

Er is ook een gecombineerde race (mountainbiken en lopen) voor teams van twee deelnemers. De deelnamekosten bedragen 37 euro.

Meer info: http://www.skybikextreme.it/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten