dinsdag 31 januari 2012

Carnaval bij het Gardameer


Carnaval wordt bij het Gardameer volop gevierd. Het is het feest waarbij de winter definitief wordt verdreven. Met name in de plaatsen in het noorden van het meer kun je genieten van optochten met kleurrijke kostuums, balavonden, straatfestivals, muziek en feest. In sommige plaatsen zoals Arco, net als in Venetië en Rome, zelfs 10 dagen lang! Ook Verona is een echte carnavalsstad waar het 5 dagen lang feest is. Kijk op de website van de stad voor het programma.

Een belangrijk onderdeel van het feest is voor de Italianen eten. In veel steden en dorpen bij het Gardameer is er gratis spaghetti, macaroni, pizza of polenta voor de feestgangers. Andere plaatsen kiezen voor zoete lekkernijen als chocolade, wafels en pannekoeken.

Een greep uit het programma:
16 februari: Feest en gratis macaroni in het centrum van Riva del Garda.
17 februari: Feest en gratis gnocchi in het centrum van Dro op de Piazza della Repubblica. Aanvang 12 uur.
17 februari: Feest en gratis gnocchi in Arco. Aanvang 12 uur op de Piazza 3. Novembre.
17 februari: Feest en gratis gnocchi eten in het centrum van Riva del Garda.
18 februari: Feest en gratis 'grostoi' (wafels) en appelpannekoeken in San Alessandro bij Riva del Garda. Aanvang 14.30 uur.
18 februari: Optocht in Dro en gratis macaroni bolognese voor iedereen.
18 februari: Optocht in Bardolino, Bussolengo en San Zeno di Montagna. Aanvang 14.00 uur.
18 februari: Pizza in Piazza: in het kader van carnaval gratis pizza eten in Malcesine op 18 en 19 februari. Van 12 uur tot middernacht.
19 februari: Sbigolada, traditioneel feest in Torbole-Nago. Met spaghetti met gehaktsaus of saus van vis uit het meer. Zondag 19 februari in Torbole, aanvang 13.00 uur.
19 februari: Optocht en muziek in Dro. Met gratis worst en bier voor iedereen op de Piazza della Repubblica. Aanvang 14.00 uur.
19 februari: Carnavalsfeest in Sirmione. Aanvang 15.00 uur.
21 februari: Sbigolada, traditioneel feest in Torbole-Nago. Met heerlijke spaghetti met gehaktsaus of saus van vis uit het meer. Dinsdag 21 februari in Nago. Aanvang 13.00 uur.
21 februari: Feest en gratis spaghetti op de Piazza Mimosa in Riva del Garda. Aanvang 12.00 uur.
22 februari: Carnavalsfeest in Lazise. Aanvang 13 uur.
26 februari: Afscheid carnaval 2012. Traditioneel afscheid van het carnaval in Romarzello bij Arco. Grote brandstapels worden in vuur gestoken.

Zie ook: Agenda Gardameer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten