maandag 18 juni 2012

'Festa del nodo d'amore' bij het Gardameer


In Valeggio sul Mincio, 10 kilometer van het Gardameer bij Peschiera del Garda, vindt morgen het 'Festa del nodo d'amore' plaats. Een eetfestijn waarbij de 600 meter lange Visconti-brug naar Borghetto wordt omgetoverd tot een openlucht-restaurant, met de lokale pasta-specialiteit tortellini in de hoofdrol.

Elk jaar op de derde dinsdag van juni wordt de historische brug vol gezet met drie rijen tafels met een totale lengte van 1600 meter, ruimte biedend aan ruim 4000 gasten. Zij komen vooral voor de beroemde 'liefdespasta', met de hand gevulde tortellini naar een oud, lokaal recept,

Volgens de overlevering wordt de 'tortellini van Valeggio' gemaakt in de vorm van een liefdesknoop ('nodi d'amore'). Naar het voorbeeld van de zakdoek met knoop die twee geliefden op de oever van de Mincio achter lieten voordat ze samen de rivier in doken. Niet minder dan 100 koks zorgen 19 juni voor 600.000 'liefdesknopen'! Behalve het eetfestijn is er ook een historische optocht. De avond wordt afgesloten met een groot vuurwerk om middernacht.

Gerelateerde artikelen: Tip: Borghetto

Geen opmerkingen:

Een reactie posten