zaterdag 29 september 2012

Culinaire festivals bij het GardameerHet najaar is bij het Gardameer in Italië traditiegetrouw de tijd van de culinaire festivals rond produkten uit de streek. Oogstfeesten, wijnfeesten en feesten rond regionale specialiteiten als truffels, kastanjes, olijfolie en honing. Bijna ieder weekend in september, oktober en november is er wel een feest.

Het plaatsje Polpenazze del Garda (dichtbij Manerba en Moniga del Garda) pakt uit met niet minder dan vijf gastronomische festivals in september en oktober:

  • Festa della Bruschetta, van 28 tot en met 30 september. Met dagelijks proeverijen van heerlijke bruschetta en andere lokale lekkernijen, muziek en feest. 
  • Festa dello Spiedo Bresciano, op 5, 6 en 7 oktober. Culinair feest met vlees van de gril (spiedo) en andere lokale lekkernijen en muziek. 
  • Festa della Polenta Tiragna, van 12 tot en met 14 oktober. Culinair feest met polenta, vlees van de gril en andere lokale lekkernijen en muziek. 
  • Festa delle Castagne e Vino Nuovo, van 19 tot en met 21 oktober. Culinair feest rond de kastanje en de nieuwe wijn. Met proeverijen, muziek en feest. 
  • Festa del Tartufo, van 26 tot en met 28 oktober. Feest rond de truffeloogst, met proeverijen van truffelgerechten en andere lokale specialiteiten, muziek en feest.

Een ander belangrijk culinair feest bij het Gardameer is het vijfdaagse wijnfeest dat 4 oktober begint in Bardolino, Festa dell'Uva e del Vino.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten