woensdag 6 februari 2013

Carnaval bij het GardameerKomend weekend barst het carnaval los in Nederland en België. Dit feest wordt ook bij het Gardameer volop gevierd. Met name in de plaatsen in het noorden van het meer kun je genieten van kleurrijke kostuums, optochten, muziek en feesten. Dit jaar onder het motto: "A carnevale ogni scherzo vale" (met carnaval is elke grap veroorloofd...). Een belangrijk onderdeel van het feest is voor de Italianen eten. In veel steden en dorpen bij het Gardameer kun je komende week gratis spaghetti, macaroni, gnocchi of polenta eten!

Verona
Kom je toevallig in de buurt van Verona de komende week dan is een bezoek aan deze stad zeker aan te bevelen. In Verona wordt een week lang carnaval gevierd. Overal in de straatjes en op de pleinen van de stad kom je straatmuzikanten, carnavalsorkestjes en fantasierijk verklede en gemaskerde mensen tegen. Er vinden diverse optochten plaats. Meer informatie over het programma vind je via Carnevale Veronese.

Arco
Op 9 en 10 februari veranderd de stad Arco in Arcoland. Een kleurrijke wereld van carnaval, optochten, clowns, games en entertainment voor kinderen.

Lees meer over het programma tijdens carnaval bij Gardameer-Nu.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten