zondag 14 juli 2013

Bezoek het museum van Santa Giulia in Brescia met Nederlandstalige begeleiding


Het kloostercomplex San Salvatore-Santa Giulia in Brescia, bestaande uit een klooster, 3 kerken, 2 musea en een Romeinse domus, staat sinds 2011 op de Werelderfgoedlijst van Unesco. Het van oorsprong benedictijner nonnenklooster is omgevormd tot een uniek Museo della Città. Je kunt er een fascinerende reis maken door de culturele en kunstzinnige geschiedenis van Brescia, van de prehistorie tot nu, verspreid over maar liefst 14.000 m2.

Uniek is de nauwe band tussen de historische gebouwen van het museum en de 11.000 voorwerpen die worden tentoongesteld, zoals Keltische helmen, paardentuig-ornamenten, Romeinse portretten en bronzen beelden, Longobardische voorwerpen, grafgiften, fresco’s, mozaïeken en kunstvoorwerpen die dateren van de middeleeuwen tot de 18de eeuw.

Op zondag 21 juli bestaat nu de kans om dit unieke complex te bezoeken met Nederlandstalige begeleiding. Gids An Beirens is cultureel en artistiek bemiddelaarster voor de stad Brescia. In samenwerking met het FAI (Fondo Ambiente Italiano) en Brescia Musei  kan men a.s. zondag het museum van Santa Giulia bezoeken onder begeleiding van An.

Dus ben je komende zondag bij het Gardameer of in de buurt van Brescia en wil je graag dit indrukwekkende museum bezoeken, grijp dan je kans en meld je aan voor de (gratis) rondleiding!

Praktische informatie:

Wanneer: zondag 21 juli 2013 om 15.00 uur
Minimaal 8 en maximaal 25 personen
Duur: circa 1 uur 30 minuten
Organisatie: Amici del Fai Brescia en Brescia Musei
Voor reservering neem je contact op met An Beirens
Telefoon: (+39) 328 8465485
Email: anbeirens70@gmail.com
Begeleiding: gratis
Kosten: Entree 3 euro (ipv 10 euro, de officiële toegangsprijs van het museum zonder begeleiding)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten