vrijdag 6 september 2013

Ultrasport bij het Gardameer: 30 triathlons in 30 dagen!


Zondag 8 september start in Lonate, ten zuiden van het Gardameer in Italië, een ultrasport-event van ongekend formaat, de Triple Deca Ironman. Zestig atleten uit de hele wereld gaan proberen een wereldrecord te vestigen door 30 dagen achter elkaar elke dag een Ironman thriathlon te voltooien. Zij moeten 3,8 km. zwemmen, 180 km. fietsen en 42,195 km. lopen (een marathon..), elke dag en dat 30 dagen achter elkaar, van 8 september tot 8 oktober..!

Het spektakel zou eerst plaats vinden op het terrein van Park Hotel & Golf Resort Paradiso, tussen Peschiera del Garda en Castelnuovo, maar het is om logistieke redenen verplaatst naar Parco La Quiete in Lonato del Garda. Daar zullen de atleten zwemmen in twee zwembaden en lopen en fietsen op een parcours op het park. Bekende deelnemers zijn de ultra-atleten Chet Blanton uit de VS, Ferenc Szyoni (Hongarije), Kim Greisen (Denemarken) en de regionale favoriet Vincenzo Catalano uit Desenzano del Garda.

Het Guinness Book of Records is present om het record te controleren. En uiteraard is er voldoende medische begeleiding (dokters, fysiotherapeuten, enz.) aanwezig om de ultrasporters bij te staan en te controleren of zij de pijn en de vermoeidheid van deze ultieme uitdaging kunnen verdragen.

De sporters duiken zondag 8 september in het zwembad voor hun eerste triathlon. Op 28 september sluit een tweede groep atleten aan die gaan voor 10 triathlons in 10 dagen. Hier doen ook enkele vrouwen aan mee. Ook zijn er 'vrijwiligers' welkom die een 1 of 2 triathlons willen mee doen en daarbij de deelnemers ondersteunen met hun aanwezigheid en eventueel een oppeppend gesprek.

Meer informatie op de website van Triple Deca Ironman 2013.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten