vrijdag 21 mei 2010

Mooiste dorpjes van Italië bij het Gardameer

In Italië is een verkiezing gehouden van de mooiste dorpen van Italië, 'I Borghi piú belli d'Italia'. Drie dorpjes bij het Gardameer staan ook op de lijst: Tremosine, Borghetto en Castellaro Lagusello.

Tremosine bestaat uit 18 kleine dorpjes gelegen op een plateau hoog boven het Gardameer.Hier kun je genieten van prachtige landschappen en een geweldig uitzicht op het Gardameer. Het hooggelegen Pieve is met zijn nauwe steegjes en de vele bloemen aan de balkons, misschien wel het mooiste dorpje. Een aantal restaurants in Pieve adverteert met de slogan 'huiveringwekkende terrassen'. Hier kijk je langs rotswanden bijna 350 meter loodrecht omlaag!

Borghetto is een idyllisch, middeleeuws klein dorpje bij het ook heel fraaie Valeggio sul Mincio (8 kilometer ten zuiden van Peschiera del Garda). Je komt het dorpje binnen via de 14de eeuwse Visconti-brug over de Mincio.

In het dichtbij Borghetto gelegen Castellaro Lagusello waan je je in een andere tijd. Het ongerepte dorpje met smalle steegjes is een middeleeuwse vesting tussen stadsmuren uit de 11e eeuw. Bij het dorp ligt een meertje.

Bekijk de mooie dorpjes van Tremosine en de prachtige uitzichten op het Gardameer in deze video:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten