zondag 14 november 2010

Kerstmarkten bij het Gardameer

Het Gardameer in Italie staat in de laatste weken van het jaar in het teken van de kerst. Vanaf 19 november tot begin januari worden in een groot aantal plaatsen sfeervolle en drukbezochte kerstmarkten gehouden.

Op 19 november starten de grote kerstmarkten in Arco en Garda. In het dorpje Bolognano bij Arco kun je door mooi verlichte straten en steegjes 50 verschillende kerststallen bezoeken. Riva del Garda herbergt vanaf 4 december het Huis van de Kerstman, het centrum van de stad is van 30 november tot 6 januari in kerstsfeer.

Overzicht kerstmarkten bij het Gardameer:
- Arco: kerstmarkt in het centrum met ruim 40 kraampjes met kunstnijverheid en lokale specialiteiten van 19 november tot 23 december. In november op vrijdag, zaterdag en zondag geopend. In december de hele week. 7 December vuurwerk bij de burcht van Arco.
- Garda: kerstmarkt onder het thema 'Kerstmis onder de olijfbomen' van 20 november tot 6 januari 2011.
- (Canale di) Tenno: kerstmarkt van 4 december tot 6 januari, op 24 en 26 december een levende kerststal.
- Torbole-Nago: gastronomisch feest in kerstsfeer in Torbole op 11 en 18 december. In Nago is er op 19 december een culinaire tocht door de straatjes van het dorp.
- Riva del Garda: kerstmarkt en optredens van 30 november tot 6 januari 2011. De burcht Rocca wordt vanaf 4 december omgetoverd in een sprookjeswereld en het Huis van de Kerstman.
- Malcesine: kerstmarkt, markt van de elfjes, in het historisch centrum van Malcesine tijdens alle weekenden in december. Het kasteel is ingericht als het Kasteel van de Kerstman.
- Bardolino: kerstmarkt van 6 december tot 6 januari 2011.
- Peschiera del Garda, kerstmarkt van 1 december tot 6 januari 2011.
- Bolognano di Arco: bewoners stellen in de straten van het dorpje 50 verschillende kerststallen tentoon, van 12 december tot 6 januari 2011.
- Dro: van 11 tot 24 december vind je hier de 'Fabriek van de Kerstman' en een kleine kerstmarkt.

Bekijk de beelden van het Huis van de Kerstman in Riva del Garda:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten