vrijdag 8 april 2011

Pasen bij het Gardameer


Pasen is een van de belangrijkste feesten in Italië en wordt ook bij het Gardameer uitgebreid gevierd. Anders als bij ons kennen ze in Italië geen paashaas of bont gekleurde eieren. Echter wel chocolade-eieren, van klein tot supergroot en bont versierd, soms gevuld met allerlei verrassingen en lekkernijen. De 'Colomba Pasquale', een koek in de vorm van een duif, hoort ook tot de traditie.

Op Paaszondag kun je in veel plaatsen 's avonds een Paasconcert bezoeken, zoals bijvoorbeeld in Arco en Limone sul Garda.

Andere activiteiten tijdens de Paasdagen bij het Gardameer:

Pasqua Musicale Arcense - reeks concerten in het teken van Pasen op 24 april in Arco, vanaf 16.00 uur. De kerken Trinita, Collegiata en het Casino zijn de belangrijkste lokaties.

Via Crucis in Brenzone en Limone sul Garda, nabootsing van de Kruisweg van Christus op Goede Vrijdag (22 april). In Brenzone gebeurt dat door acteurs, en dat levert een bijzonder mooi schouwspel op. De processie start om 20.15 uur in de kerk van Castelletto di Brenzone, gaat door het historisch centrum van dit plaatsje aan het Gardameer en trekt dan vervolgens door olijfgaarden de bergen in naar het dorpje Biasa.

Settimana Pasquale - Viering van de Paasweek in Bardolino met allerlei activiteiten en een markt langs de oeverpromenade met wijn, olijfolie en regionale specialiteiten.
Paasmaandag is er in de olijfgaarden bij Campo (Brenzone) een feest met gratis spaghetti, polenta met worst en wijn uit Bardolino.

Gerelateerde artikelen: Agenda Gardameer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten