maandag 11 april 2011

Voorjaar bij het Gardameer

Het voorjaar is bij het Gardameer de tijd van prachtig bloeiende bloemen, planten en bomen. Krokussen, mimosa, forsythia, de bloesem van de perzikbomen en het schitterende wit van de kersenbomen.
Ook de botanische tuinen en parken zijn de komende maanden op hun mooist.

De bekende tuinen en parken zijn vooral Parco Sigurta in Valeggio sul Mincio en de Botanische tuin van André Heller in Gardone Riviera.
In Parco Sigurta staan deze weken niet minder 650.000 tulpen in allerlei kleuren in bloei, vanaf eind april gevolgd door de irissen.
In de tuin van André Heller zijn de krokussen en narcissen inmiddels opgevolgd door de tulpen en de bloei van de citroenen- en sinaasappelbomen. Vanaf eind april zie je de clematis en blauwe regen.

Enkele minder bekende tuinen zijn de botanische tuin van Arco, Parco Arciducale, onderaan de burcht van Arco. Hier vind je een verzameling van de meest bijzondere bloemen en planten bij het Gardameer.
Ook de botanische tuin op de Monte Baldo is een bezoek waard. Hier vind je de belangrijkste vertegenwoordigers van de bergflora rond het Gardameer. De tuin op 1200 meter hoogte gaat echter pas in mei open.

Bekijk de video van de botanische tuin van Andre Heller.

Voor meer informatie zie: Parken en tuinen bij het Gardameer

1 opmerking:

  1. That's really a great video about Garda's Lake :-)

    Thank you for sharing!
    Have a nice day.
    S.

    BeantwoordenVerwijderen