donderdag 23 juni 2011

Uitstapje Gardameer: Borghetto


Een leuk uitstapje bij het Gardameer, overdag of 's avonds, is een bezoek aan Borghetto. Een idyllisch, middeleeuws dorpje vlakbij het ook fraaie Valeggio sul Mincio, ongeveer 12 kilometer ten zuiden van Peschiera del Garda.

Je komt Borghetto binnen via de 650 meter lange 14de eeuwse Visconti-brug over de Mincio. Het dorpje bestaat uit slechts een handvol huizen die zijn gebouwd rondom een aantal watermolens. Sommige van deze molens zijn nog steeds in werking om tarwe en rijst te verwerken.

Er zijn een aantal gebouwen waar je zeker een bezoekje moet brengen, zoals de burcht Castello Scaligero met zijn prachtige toren. Vroeger was het kasteel begaanbaar door drie ophaalbruggen, maar helaas is er hiervan slechts nog één intact. De ruïnes van de brug, Ponte Visconteo zijn indrukwekkend om te zien en in de Chiesa di San Marco Evangelist, vind je waardevolle fresco’s uit de vijftiende eeuw.
De mooie en goed bewaarde gebouwen maken een betoverende indruk. Tijdens een avondwandeling waan je je even terug in de tijd en kun je genieten van de prachtige zonsondergang in de rivier.

Met de fiets kun je vanuit Peschiera over een fietspad langs de rivier Mincio het dorp bereiken. In Borghetto vind je ook enkele goede restaurants, zoals Ristorante Antica Locanda Mincio, dat bekend staat als een van de beste restaurants van de regio.

Zie ook: Bezienswaardigheden Gardameer

Geen opmerkingen:

Een reactie posten