dinsdag 13 september 2011

BikeXtreme en Skyrunning bij het Gardameer

Mountainbikers en lopers op zoek naar een extreme uitdaging kunnen zondag 16 oktober terecht bij het Gardameer! Dan wordt vanuit Limone sul Garda voor de 21e keer de BikeXtreme, een zware bergtocht voor mountainbikers gehouden.
Voor de eerste keer staat ook Skyrunning op het programma, een bergloop over 23,5 kilometer.

BikeXtreme is een van de oudste en meest gerenommeerde bergfietsraces van Europa. De extreme mountainbike-tocht over 40 kilometer start 16 oktober op de boulevard van Limone sul Garda. De eerste tien kilometer kunnen de fietsers zich warm rijden over het parcours langs het Gardameer naar Riva del Garda. Van daaruit gaat het via de oude Ponale-route bergop. Je passeert op de route met steile beklimmingen, haarspeldbochten en spectacualire afdalingen de schilderachtige dorpjes van Biacesa, Prè, Legòs en Molina in Val di Ledro.

Bij het Ledromeer gaan de mtb'ers omhoog naar de hoogste piek van de race, Bocca dei Fortini genoemd op 1.245 meter  hoogte. Het uitzicht vanaf daar is gewoon prachtig, met Limone sul Garda en het Gardameer aan de ene kant en de gehele Val di Ledro aan de andere kant. De tocht gaat verder naar de Dalò Alpen boerderij en vandaaruit via enkele supersteile afdalingen (tot 30%!) terug naar de finish in Limone sul Garda.

De deelnemers aan het Skyrunning-evenement krijgen ook een loodzwaar parcours voorgespiegeld. Zij lopen een afstand van 23,5 kilometer door de heuvels en bergen bij Limone sul Garda, met niet minder dan 2500 hoogtemeters! Zij passeren onder andere de toppen van de Monte Guil (1322 mtr), Monte Carone (1621 mtr) en Monte Traversole (1441 mtr.).

Inschrijven vóór 12 oktober kost 30 euro, daarna 37 euro.

Meer info: www.skybikextreme.it

Bekijk de beelden van de start van de honderden deelnemers aan de BikeXtreme in 2010:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten