maandag 4 maart 2013

Gardameer met kinderenDat het Gardameer een heerlijke vakantiebestemming is, staat buiten kijf. Ook gezinnen met kinderen hoeven zich rondom het meer geen moment te vervelen. Italianen zijn over het algemeen dol op bambino, dus de kinderen mogen overal mee naartoe. Bovendien zijn er rondom het Gardameer talloze leuke campings, hotels en vakantieparken te vinden met speciale voorzieningen voor de kids. Je boekt deze comfortabele vakantieaccommodaties eenvoudig online met korting bij Kras Reizen.

Accommodatie
Praktisch alle accommodaties rondom het Gardameer zijn geschikt om te bezoeken met kinderen. Het is maar net wat je zelf wil. Wil je lekker kamperen en af en toe een momentje rust, zonder kinderen? Reserveer dan een plaatsje op een van de campings in de omgeving. Deze hebben meestal een lekker zwembad en een animatieteam om de kinderen te vermaken. Ook grote hotels hebben vaak 'animatione' en zwembad, zodat je af en toe ook even rustig een boekje kunt lezen.

Lekker spetteren
Er zijn maar weinig kinderen te vinden die niet van water houden. Het Gardameer is wat dat betreft een echt paradijs: onder een strakblauwe hemel mogen ze de hele dag lekker in het water spetteren. Bovendien zijn er waterfietsen en bootjes te huur, om het meer eens op een andere manier te bekijken. Een spannend tripje voor veel kinderen. Met iets oudere kinderen zijn de waterparken bij het Gardameer, zoals Aquaparadise bij Lazise een fantastisch uitje. Dit is een echt waterpretpark, met de spannendste glijbanen.

Dagje uit
Ook zijn er allerlei andere leuke dingen te doen rondom het Gardameer. Breng eens een bezoekje aan pretpark Gardaland of de dierentuin in de buurt van Lazise. Kinderen vinden aapjes kijken vaak ontzettend leuk. Lazise zelf is ook de moeite waard en uiteraard zijn de pizza's hier voortreffelijk. Een andere leuke plaats in de omgeving is Sirmione. Een gezellige stadje met gekleurde huisjes en gezellige straatjes. Wandel wat rond en geniet van een heerlijk ijsje!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten