dinsdag 7 mei 2013

Autorally Mille Miglia bij het GardameerDonderdag 16 mei is in Brescia de start van de Mille Miglia, de beroemde autorally voor oldtimers en sportwagens in Italië. Die avond komen de deelnemers aan een van de meeste exclusieve rally's ter wereld ook weer langs het Gardameer. Tussen 19.00 en 20.30 uur rijden de prachtige oldtimers en sportwagens via Desenzano del Garda, Sirmione en Peschiera del Garda richting Verona.

De rally gaat in drie dagen (16, 17 en 18 mei) van Brescia via Ferrara naar Rome en weer terug over een prachtige route van 1000 mijl (1600 kilometer). De race voert door zes Italiaanse regio's: Lombardije, Veneto, Emilia Romagna, Umbrië, Lazio en Toscane, en komt langs een groot aantal bijzonder fraaie steden zoals Verona, Vicenza, Padua, Ferrara, Spoleto, Rome, Siena, Florence, Bologna en Cremona.

De stratenrace is in feite een rijdend automuseum. De auto's zijn allemaal uit de periode van 1927 tot 1957, de tijd dat de Mille Miglia 24 keer verreden werd. Met alle bekende merken en veel bekende deelnemers uit de sport en de showbizz. Er mogen 375 auto's meedoen aan de rally en er zijn ieder jaar duizenden aanmeldingen uit de hele wereld.

De selectie is daarom streng. Er worden alleen modellen van auto's toegelaten die eerder hebben deelgenomen aan de historische rally. Of auto's van merken die een grote reputatie hebben op het gebied van auto- en rallysport. Deelname is niet goedkoop, per auto betaal je 7300 euro... Dat is dan wel inclusief alle overnachtingen en de (overvloedige..) maaltijden onderweg.

Programma:

Woensdag 15 mei komen de deelnemers aan in Brescia en worden de auto's gekeurd en zijn ze te bewonderen op het beursterrein en in de stad (Piazza della Loggia). Om 17.00 uur is er een speciale mis in de Dom van Brescia (Duomo Vecchio) op de Piazza Paolo VI. Op woensdag en donderdag is er ook een beurs in het beursgebouw van Brescia.

Donderdag 16 mei verzamelen de deelnemers zich in het centrum van Brescia op de Piazza della Loggia en omliggende pleinen, een mooi gezicht! Om 17 uur wordt een aantal van de deelnemende auto's gezegend tijdens een speciale dienst op de Piazza Paolo VI. Om 18.45 uur is de start van de rally op de Viale Venezia.

Tussen 19.00 en 20.30 uur zijn de auto's te bewonderen bij het Gardameer. De oldtimers komen dan langs Desenzano (19.25), Sirmione (19.30) en Peschiera (20.00) en rijden dan verder naar Verona (20.30). Rond middernacht is de finish van de eerste etappe in Ferrara.

Vrijdag 17 mei om 8.00 uur is de start van de 2e etappe van Ferrara naar Rome. Rond 20.00 uur komen de auto's aan bij de finish bij Castel Sant'Angelo (Engelenburcht) in Rome.

Zaterdag 18 mei is de start ook weer bij de Engelenburcht in Rome en dat begint al om 06.30 uur. De auto's rijden in de derde en laatste etappe van Rome weer terug naar Brescia en komen daar rond 22 uur 's avonds aan in Borgosatollo, gevolgd door een parade op Viale Venezia.

Meer informatie op de website van de Mille Miglia.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten