zondag 18 maart 2012

Wijnbeurs Vinitaly in Verona

In Verona, niet ver het Gardameer, vindt komend weekend de wijnbeurs Vinitaly plaats. Vinitaly is de grootste wijnbeurs van Europa. Van zaterdag 24 maart tot en met dinsdag 27 maart presenteren ruim 4200 standhouders duizenden wijnen uit de hele wereld, waaronder een groot aantal topwijnen. Tevens is er aandacht voor trends en nieuwe technologieën in de wijnbouw. De beurs is dagelijks geopend van 9.00 tot 18.30 uur.

De beurs trekt elk jaar veel bezoekers, vorig jaar ruim 150.000. Hotels in Verona zijn alle maandenlang volgeboekt, misschien kun je bij het Gardameer nog een hotel vinden.

In de stad Verona wordt op de Piazza Bra bij het Palazzo della Gran Guardia het evenement 'Vinitaly for you' gehouden. Tussen 18 en 24 uur kun je daar terecht voor wijn- en olijfolie-proeverijen, muziek en entertainment. De entree is 12 euro, daarvoor krijg je een wijnglas en kun je 5 verschillende wijnen proberen. Tevens kun je genieten van lekkere kazen en lokale gerechten.

Tegelijk met VinItaly vinden in het beursgebouw van Verona ook de beurzen SOL 2012 (over olijfolie) en Enolitech 2012 (over wijnbouw en olijfolie-produktie) plaats.

Bekijk de video van Vinitaly in 2011:Geen opmerkingen:

Een reactie posten